Andre utgave av boken SKJULT (2016)

SKJULT er tilbake i revidert utgave, med helt ny artikkelsamling.

Boken SKJULT ble gitt ut første gang i 2013 og gav en generell innføring i tematikken skatteparadis, kapitalflukt og hemmelighold. Svært mye har skjedd på skattefeltet siden den gang, så vi har gitt boken en helhetlig revisjon i den splitter nye andreutgaven. Nye eksempler, caser og 21 nye artikler er noe av det som leseren kan glede seg over.

- Målet var å lage en bok som folk med interesse for skatterettferdighet vil ha liggende lett tilgjengelig på skrivebordet. Vi har lagt vekt på at boken skal være lett å navigere i og har en utvidet ordbok for vanskelige skattebegreper, sier Sigrid Klæboe Jacobsen, daglig leder i TJN-Norge.

Gabriel Zucman, Guttorm Schjelderup, Odd-Helge Fjeldstad og Erika Siu er noen av forskerne som har bidratt med artikler. Forskere fra Universitetet i Oslo, NHH, Handelshøyskolen NMBU, BI, Chr. Michelsens Institutt og flere utenlandske forsknings- og utdanningsinstitusjoner er representert.

- Vi er veldig glade for å ha fått med oss et stjernelag av både norske og internasjonale artikkelforfattere. Artikkelsamlingen gir et innblikk i hvor skattefeltet står gjennom korte og lettleste artikler, sier Jacobsen.

Boken er nyttig blant annet for studenter som ønsker å få et raskt overblikk over internasjonal skatt, kapitalflukt og hemmelighold. Og nettopp studenter er blant våre viktigste ressurser til ny kunnskap og innovative forskningsmetoder på feltet.

- Arbeidet for en mer rettferdig skatt må være kunnskapsstyrt. Det er et sterkt behov for mer kritisk forskning, ny kunnskap og en opplyst debatt om rettferdig skatt. Vi håper boken kan inspirere studenter til å skrive sine bachelor- og masteroppgaver på dette, avslutter Jacobsen.

Boken er gratis for undervisningsformål, mens andre kan bestille boka for en lav sum på kroner 50,- + porto. For å få den tilsendt, send en epost til info (at) taxjustice.no

SKJULT – Skatteparadis, kapitalflukt og hemmelighold, 2. utgave er også tilgjengelig som e-bok, eller du kan laste den ned som pdf under.

Den første utgaven av Skjult ga vi ut sammen med Changemaker, og den kan du lese her.

I 2023 ga vi ut en tredje utgave av boken, som du finner her.


SKJULT - digital versjon til nedlasting

SKJULT- Skatteparadis, kapitalflukt og hemmelighold <br /> 2. utgave. ISBN: 978-82-999163-6-3 (ebok)