Ny daglig leder i Tax Justice Norge!

Andreas Fjeldskår begynner 1. januar

Andreas Fjeldskår begynner som daglig leder i Tax Justice Norge 1. januar 2024. Han har ledererfaring fra Norges Røde Kors, og bringer med seg et stort engasjement for humanitære problemstillinger og internasjonal skattepolitikk. Andreas har også bakgrunn fra Deloitte og KPMG, hvor han har sett finansbransjen “fra innsiden”.

– Jeg ser frem til å jobbe for en mer rettferdig fordeling av global verdiskapning, som daglig leder i TJN, sier Andreas.

– Globalt mister nasjonale myndigheter tusenvis av milliarder kroner i skattepenger årlig. Dette er penger som burde blitt brukt til å forhindre humanitære katastrofer, skape stabile institusjoner, styrke klimatiltak, demokrati, helse, utdanning og infrastruktur. Vi har ikke en global fattigdomskrise, vi har en fordelingskrise som stadig blir en større demokratisk utfordring i både industri- og utviklingsland. I denne kampen er rettferdig skattlegging og større finansiell åpenhet blant de viktigste verktøyene.

– Vi i Tax Justice Norge er veldig glade for å ha fått Andreas med på laget som ny daglig leder. Med ham i spissen skal vi løfte debatten om skatteflukt i Norge, sier styreleder Helge Renå.

Styremedlem og medlem av ansettelsesutvalget Matilde Angeltveit legger til:

– Andreas har på den ene siden bakgrunn fra og innsyn i finansverdenen gjennom konsulentbransjen, og på den andre siden jobbet med humanitært og utviklingsarbeid i Røde Kors. Det er en helt unik kombinasjon som passer godt inn i TJN. Vi skal kjenne godt til systemet og smutthullene vi kritiserer – og samtidig skal politikken vår være tydelig forankret i et rettferdig utviklingsperspektiv. Skatteflukt er en grunnleggende årsak til fattigdom og ekstrem ulikhet i verden, som er noen av hovedgrunnene til at vi engasjerer oss i dette. I Røde Kors har Andreas sett konsekvensene et dårlig skattesystem både internasjonalt og nasjonalt har for de menneskene i verden som er aller mest sårbare, og har aller mest behov for gode velferdstjenester. På lang sikt er målet til blant andre Røde Kors at vi skal leve i en verden med mye mindre ulikhet, mindre fattigdom, demokratiske og åpne stater, og et rettferdig skattesystem. Det er nettopp det han skal være med på å jobbe for i TJN!

– Vi i styret er veldig fornøyd for å ha fått med oss Andreas på laget, og gleder oss til samarbeidet framover! Vi ønsker Andreas varmt velkommen. Det her blir utrolig bra, sier Helge.

Bilde
Andreas Fjeldskår begynner som daglig leder i Tax Justice Norge 1. januar 2024.