U pay tax 2

Skatteaktivister aksjonerte under Glastonburyfestivalen mot U2 og Bono.

Den 24. juni aksjonerte ativistgruppen fra Art Uncut under U2s konsert på festivalen, og blåste opp en diger ballong med tittelen "U pay tax 2". Planen var at denne skulle flyte frem mot scenen under konserten, men ble etter kort tid ødelagt av sikkerhetsvaktene.

Utgangspunktet for aksjonenen er blant annet U2 og Bonos flytting av sin virksomhet fra Irland til Nederland i 2006. Et flytte som etter sigende skjedde etter at lukrative skattekutt for artister i Irland ble fjernet. Aksjonisten ønsker å sette på dagsorden at vanlige folk bli bedt om å tåle kutt i offentlige tjenester samtidig som rockestjerner, idrettsmillionærer og forretningsmenn unngår å betale milliarder av pund i skatt.

- Bono hevder at han bryr seg om utviklingslandene, men så bedriver han den samme type skatteunngåelse som forkrøpler fattige land, sier en talsmann for Art Uncut.

En talsmann for One, organisasjonen mot fattigdom som er Bono var med å grunnlegge responderer imidlertid: - U2 sine forretninger har ingeting å gjøre med ulovlig skatteunndragelse og interfeilprising i utviklingsland, som er kritiske tema som Bono og One jobber mot.

Les mer om saken her, inkludert oversikt over andre kjente engelskmenn som anklages for skattesnyting.