Tax Justice Network Norway

English

Bestill boka SKJULT

Bestill boka SKJULT |

SKJULT gir en oversiktlig innføring i skjulte pengestrømmer, skatteparadis og kapitalflukt. Boka er skrevet spesielt for bachelor- og masterstudenter, men er nyttig for alle. Studenter kan også kontakte oss for flere innspill til sin oppgaveskriving.

 
Dato

SKJULT - for download

Last ned

Forord

Last ned

Innholdsfortegnelse

Last ned

Artikkelforfattere

Last ned

Gratis for digital nedlasting i lav oppløsing – se til høyre

Pris trykt versjon: 50 kr pr stk. Porto 30 kr kommer i tillegg (40 kr i porto for to stk) (Gi gjerne mer for boken som ekstra støtte)

Bestill her: info@taxjustice.no

SKJULT gir en oversiktlig innføring i skjulte pengestrømmer, skatteparadis og kapitalflukt. Boka er spekket med eksempler og illustrasjoner og er nyttig for alle som ønsker å forstå mer av hvordan skatt, og spesielt manglende betaling av skatt, påvirker verdiskaping og global fordeling. Boka inneholder også 20 artikler fra et bredt spekter artikkelforfattere: forskere, journalister, organisasjoner, korrupsjonsgranskere med mer. Boka har en nyttig ordliste som forklarer og oversetter sentrale begreper fra engelsk. 

Arbeidet for en mer rettferdig skatt må være kunnskapsstyrt og det er et sterkt behov for mer kritisk forskning. Boka retter seg derfor spesielt mot studenter innen blant annet juss, økonomi, revisjon og statsvitenskap og vi håper boka vil inspirere til at det blir produsert ny kunnskap gjennom bachelor- og masteroppgaver. Flere av forfatterne gir tips til videre forskning, metodikk og aktuelle steder for veiledning. Studenter kan gjerne også ta kontakt med oss for hjelp til sin oppgaveskriving.
 
 
Til høyre kan du laste ned hele boka, og følgende utdrag av boka: 
 
  • Forord av Tina Søreide, Juridisk fakultet i Bergen og Chr. Michelsens Institutt (CMI)
  • Innholdsfortegnelse
  • Artikkelforfattere
 
SKJULT er et samarbeid mellom Tax Justice Network – Norge og Changemaker. Boka ble lansert under Kapitalfluktkonferansen 2012 i Oslo og ved NTNU i Trondheim høsten 2012.